erlingamble.com/ teater


Teateret - stedet der livet møter seg selv.

Jeg er en teaterentusiast.De beste kulturopplevelsene jeg har hatt i mitt liv, har jeg hatt i teateret. Helt siden jeg som nokså lite barn ble tatt med dit første gang har jeg vært fascinert av den typen magi som nesten bare finnes i teateret. Det er ikke at jeg har ønsket at jeg var skuespiller eller noe slikt (det måtte i tilfelle ha vært scenograf). Det har mer vært slik at jeg har vært en noe over gjennomsnittet interessert tilskuer. Såpass interessert at jeg på midten av nittitallet tok et sabbatsår fra arkitektyrket og leste teatervitenskap ved Universitetet i Oslo. Uten ambisjoner om å skulle "bli noe" innenfor teateret, bare ut fra et ønske om å forstå mer av denne magien.

Nationaltheatret
Nationaltheatret

Det er likevel veldig begrenset hva jeg har lagt ut av tekster etc om teater her på nettstedet. Det skyldes at jeg har hatt for mye annet jeg heller ville proritere. Det lille som finnes her, handler om noen få av de teatermenneskene jeg har vært mest fascinert av:

Dario Fo
TROLLMANNEN FRA NORDITALIA
Dario Fo - en av de aller største magikerne i det 20. århundrets teater. Og dessuten en mann jeg har vært så heldig å oppleve i levende live.  
 
 
 
Artaud og Grotowski
ARTAUD OG GROTOWSKI

To av de mest kontroversielle teaterteoretikerne i det 20. århundret. Disse skrev jeg en oppgave om mens jeg studerte teatervitenskap på midten av nittitallet. Denne oppgaven er tilgjengelig her på nettstedet.