erlingamble.com/ barndom


En barndom på 1950-tallet:

collage

Dette nettstedet ble opprettet våren 2019 som en plattform for å kunne publisere en liten bok jeg hadde laget og delt ut til min nærmeste familie julen 2018. Den handlet om min oppvekst i Oslo på 1950-tallet, i strøket rundt Thomas Heftyes gate og Gimle terrasse, om å gå i Skarpsnoparken, om den dagen vi fikk radio, om å tilbringe sommerferiene nede på Tjøme, om å til slutt begynne på Uranienborg skole, og om litt av hvert annet . . .

Mange gav uttrykk for at de satte pris på denne oppveksthistorien, og til jul i 2019 gjorde jeg en liten oppfølger som bare handlet om julefeiringen i min barndom.

Og nå i 2022 har jeg laget ytterligere en oppfølger, denne gang om katten vi hadde da jeg var seks-åtte år. I tillegg til å publiseres her, vil den også bli tilgjengelig som en riktig bok for dem som kan være interesserte i det.

Forside
Dette er den første boken, fra 2018.

Forside
Her er det lille heftet om julefeiringen, fra 2019.

Forside
Og her er historien om katten. (2022)

Den delen av historien om barndommen som handler om sommerferiene nede på Tjøme ble høsten 2020 trykket i "Tjuma" som er et tidskrift utgitt av Tjøme Historielag.

 
 
 

"Da jeg var barn" kan også lastes ned i pdf-format. Siden den er på 58 illustrerte sider og i alt vel 65 MB, er den delt opp i tre deler for å kunne være litt enklere å håndtere:
PDF-versjon del 1 (23 MB)
PDF-versjon del 2 (24 MB)
PDF-versjon del 3 (19 MB)