Erling Ambles hjemmesider/barndom

En barndom på 1950-tallet:

collage

Dette handler om å vokse opp i Oslo på 1950-tallet, i strøket rundt Thomas Heftyes gate og Gimle terrasse, om å gå i Skarpsnoparken, om den dagen vi fikk radio, om å tilbringe sommerferiene nede på Tjøme, om å til slutt begynne på Uranienborg skole, og om litt av hvert annet..

Dette er altså en liten bok om min oppvekst. Mye av stoffet er mest gjenkjennelig for min familie og de som kjente oss. Men jeg tror at den kan være interessant også for enkelte andre.

Boken ble trykket opp i et meget lite opplag og delt ut som julepresanger til min nærmeste familie julen 2018. Den ble så forsøkt utgitt på diverse norske forlag på våren 2019. Men ingen av dem vurderte en utgivelse som økonomisk forsvarlig. Hvis det hadde blitt en utgivelse, ville boken trolig ha kostet to-tre hundre kroner i salg.Nå legger jeg den i stedet ut på nettet helt gratis.

.
.

Hvis du i stedet ønsker å laste ned boken i pdf-format, kan du gjøre det her. Men boken består av 58 illustrerte sider og er på i alt vel 65 MB. Den er derfor delt opp i tre deler for å kunne være litt enklere å håndtere:
PDF-versjon del 1 (23 MB)
PDF-versjon del 2 (24 MB)
PDF-versjon del 3 (19 MB)

Her er boken, vær så god, les i vei:

Forside

Dersom du etter ha lest den, tenker at "jo, denne her kunne jeg egentlig gjerne ha betalt noen kroner for", s vil jeg oppfordre deg til å gi en donasjon til en de ideelle organisasjonene jeg liker å støtte. Nærmere info vil følge når du har kommet deg gjennom hele boken. Takk skal du ha.

Nå i 2019 har jeg gjort en liten oppfølger av dette, en liten bok som bare handler om julefeiringen på 1950-tallet. Den kan du se nærmere på her.

Forside