erlingamble.com/ om meg


     
                                                 

Jeg er født i Oslo i 1948, og har bodd der mesteparten av mitt liv. De senere årene har jeg bodd i Stockholm.

Jeg tok Diplom ved Arkitekthøgskolen i Oslo i 1975, og har siden jobbet som arkitekt i 45 år. Mer om det kan du se under den andre fliken.

Mine viktigste interesser er de som fremgår av vinklingen på dette nettstedet. Jeg er blant dem som mener at miljøspørsmålene er vår tids uten sammenligning viktigste utfordring. Jeg er redd for at vårt fokus på økonomisk vekst og manglende forståelse for hvor avhengige vi er av alle de andre formene for liv på denne planeten er i ferd med å kjøre oss utfor stupet.

Utover det har jeg alltid vært et lesende menneske, og vært noe over gjennomsnittet interessert i teater. For øvrig lar jeg meg lett fascinere av mange slags saker, som historie, språk, etymologi, matematikk, astronomi etc. På den annen side er jeg notorisk umusikalsk og forstår meg ikke på fotball. Som pensjonert arkitekt synes jeg det er spennende å lære meg mer om det å tegne. Ellers er jeg svært glad i å komme meg ut i naturen, til skogs, til fjells og til sjøs.

Jeg har en voksen datter som bor i Oslo, og bor altså selv i Stockholm, og er gift med Vigdis Bøhmer. Hun maler bilder som jeg synes er ganske fine.

gutt som ligger på gulvet og tegner   planeten jorden   selvportrett
klopp i skogen   Skjærgård, havblikk 
vinterlandskap   blad   Teatersal