Erling Ambles hjemmesider/om Erling

Litt om mitt liv

Jeg ble født i Oslo i 1948, og har bodd der mesteparten av mitt liv. De senere årene har jeg bodd i Stockholm.

Jeg gikk ut av Arkitekthøgskolen i Oslo i 1975, og har siden har arbeidet som arkitekt i ulike roller i Oslo i litt over 40 år. Hvordan det var vil jeg kanskje utdype mer om senere, her er litt om hvordan det begynte.

Jeg ble arkitekt fordi jeg som barn var veldig glad i å tegne. Nå er jeg pensjonist på fulltid, og bruker tiden blant annet til å øve meg på å tegne litt andre slags tegninger enn de jeg gjorde som arkitekt.

Ved siden av denne pasjonen for det å tegne, har jeg også alltid vært fascinert av teater. I 1995-96 tok jeg grunnfag i teatervitenskap ved Universitetet i Oslo.

Hele mitt voksne liv har jeg vært opptatt av miljøvern, og ser på dette som det uten sammenligning viktigste politiske spørsmål menneskeheten står overfor. Utover dette vil jeg si at jeg opp gjennom årene har hatt stor glede av å lese skjønnlitteratur, og jeg kan lett la meg fascinere av mange forskjellige saker, uten at jeg derved regner meg for å vite så mye om dem, såsom historie, språk, etymologi, matematikk, astronomi etc. På den annen side er jeg notorisk umusikalsk og blar alltid forbi sportssidene. Jeg er glad i å være ute i skog og mark, og har hatt mye glede av vandre i fjellet om somrene.